NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel

2022-05-2504:00

De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. Allergenen zijn stoffen in levensmiddelen waar sommige mensen ernstig ziek van kunnen worden.

NVWA neemt twee dwergzijdeaapjes in beslag

2022-05-2012:46

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben donderdagmiddag 19 mei twee dwergzijdeaapjes in beslag genomen bij een particulier in Tilburg. In Nederland is het verboden voor particulieren om apen te houden. De dieren zijn onderzocht en ondergebracht bij een opvangadres. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de Tilburger.

NVWA controleert tussen 23 mei en 3 juni landelijk op juiste toepassing gewasbeschermingsmiddelen

2022-05-1908:23

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat van 23 mei tot 3 juni door het hele land controles naar de juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen uitvoeren. Voor deze inspecties zal gebruik worden gemaakt van drones en een helicopter. De NVWA vindt het belangrijk dat telers zich beter aan de wettelijke voorschriften gaan houden en mogelijke risico’s voorkomen.

Internationale Dag van de Plantgezondheid en de rol van de NVWA

2022-05-1214:44

Vandaag is het de Internationale Dag van de Plantgezondheid. De Verenigde Naties hebben 12 mei uitgeroepen tot International Day of Plant Health, omdat gezonde planten de basis vormen voor al het leven op aarde, maar ook voor voedselzekerheid en voeding. Jaarlijks gaat er in de plantenwereld in Nederland 12 miljard euro om. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) speelt een belangrijke rol in het toezicht op de plantgezondheid en draagt op die manier bij aan de handel en voedselzekerheid in Nederland.

NVWA neemt verwaarloosde dieren in beslag

2022-05-0915:43

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben maandagmiddag meerdere dieren in beslag genomen bij een bedrijf in de provincie Overijssel. Het gaat om 2 paarden, 4 honden, 6 geiten, 30 konijnen en 25 kippen en duiven. Veel dieren zijn mager, hebben huid- en vachtproblemen en onvoldoende water en voer tot hun beschikking. Tegen de eigenaar is proces verbaal opgemaakt. 

<
1