HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

Wij zijn nu in gesprek en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap. Ons bedrijf word ook uit gebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veiligen bedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info?  Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

NVWA start met controles rookverbod schoolpleinen

2020-12-0210:31

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) starten na 1 januari 2021 met controles op de naleving van het rookverbod op schoolterreinen. Inspecteurs kijken bij de inspecties of de schoolterreinen rookvrij zijn en of scholen het instellen, aanduiden en handhaven van het rookverbod op een goede manier hebben geregeld.

Vogelgriep (HPAI) nu ook in België en Polen: 2e R&O vervoermiddelen verplicht

2020-11-3015:55

In verband met de uitbraak van de besmettelijke (hoog pathogene) variant van vogelgriep (oftewel HPAI) onder gehouden pluimvee in België en Polen moeten vervoermiddelen voor gevogelte [1] (onder andere pluimvee) of broedeieren, die leeg terugkeren of komen uit België en Polen, onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een 2e reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor veetransportmiddelen óf geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen. Deze verplichting geldt reeds voor de EU-lidstaten Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië én voor alle landen buiten de Europese Unie oftewel derde landen.

Vogelgriep vastgesteld bij een hobby pluimveelocatie in Mijdrecht

2020-11-2818:45

In Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen Voorst, provincie Utrecht) is bij een hobbylocatie met diverse vogels vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de vogels op de locatie geruimd. En omdat het om ongeveer 300 vogels gaat, zijn voor het gebied rond de locatie vervoersbeperkingen ingesteld. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA treft wratziekte aan op 2 landbouwpercelen

2020-11-2413:38

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een besmetting met wratziekte vastgesteld op 2 landbouwpercelen in de gemeente Stadskanaal. Aanleiding voor onderzoek op deze percelen is de vondst van knollen met wratten in een partij aardappelen die afkomstig is van deze percelen. Aanvullend onderzoek in de omgeving heeft niet geleid tot meer vondsten. De gevolgen zijn vooral economisch. Op de besmette percelen mogen 20 jaar geen aardappelen meer geteeld worden. De schimmel is niet schadelijk voor mensen of dieren.

Vogelgriep (HPAI) in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië: 2e R&O vervoermiddelen verplicht

2020-11-2312:34

In verband met de uitbraak van de besmettelijke (hoog pathogene) variant van vogelgriep (oftewel HPAI) in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië moeten vervoermiddelen voor gevogelte [1] (onder andere pluimvee) of broedeieren, die leeg terugkeren of komen uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië, onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een 2e reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor veetransportmiddelen óf geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen. Deze verplichting geldt eveneens voor alle landen buiten de Europese Unie oftewel derde landen.

<
1
 
 
 
 
E-mailen
Bellen