HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

Wij zijn nu in gesprek en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap. Ons bedrijf word ook uit gebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veiligen bedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info?  Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Sint-Oedenrode

2021-02-2011:49

In Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad, provincie Noord-Brabant) is bij een legkippenbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen 2 andere pluimveebedrijven. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden het besmette bedrijf en de 2 bedrijven binnen 1 kilometer geruimd. Op het besmette bedrijf gaat het om circa 35.000 dieren. De andere twee bedrijven bevatten circa 49.920  en 47.000 dieren. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Reiniging & ontsmetting van veewagens niet altijd in orde bij koude weer

2021-02-1714:40

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens de afgelopen koude dagen extra gecontroleerd op het welzijn van dieren die vervoerd werden bij extreme temperaturen. Bij deze inspecties bleek dat transporteurs van alle gecontroleerde transporten voldoende maatregelen hadden genomen om de dieren te beschermen tegen de koude. Bij de inspecties bleek echter ook dat vooral op veehouderijbedrijven met eenvoudige wasplaatsen het reinigen en ontsmetten (R&O) van veewagens nogal eens niet of niet goed uitgevoerd werd.

Verwaarloosde honden weggehaald bij fokker in Limburg

2021-02-1713:43

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met collega’s van de (dieren)politie en een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) 79 honden weggehaald bij een fokker in de provincie Limburg. De volwassen honden en puppy’s werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden in te kleine buitenverblijven en onverwarmde bijgebouwen en schuurtjes.

Vogelgriep (HPAI) nu ook in Finland: 2e R&O vervoermiddelen verplicht

2021-02-1515:24

In verband met de uitbraak van de besmettelijke (hoog pathogene) variant van vogelgriep (oftewel HPAI) onder gehouden pluimvee in Finland moeten vervoermiddelen voor gevogelte [1] (onder andere pluimvee) of broedeieren, die leeg terugkeren of komen uit Finland, onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een 2e reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, op een  erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor veetransportmiddelen óf geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen. Deze verplichting geldt reeds voor de EU-lidstaten België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Kroatië, Polen, Roemenië, Zweden én voor alle landen buiten de Europese Unie oftewel derde landen (w.o. Verenigd Koninkrijk (VK)).

Let op met servies van bamboe en melamine

2021-02-1513:02

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt, niet (meer) te gebruiken. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. De NVWA laat importeurs en aanbieders van deze producten weten dat zij de producten direct uit de handel moeten halen. De autoriteit treedt handhavend op als de producten in Nederland worden aangeboden. Daarnaast adviseert het Voedingscentrum om ook servies dat voor 100% van de kunststof melamine is gemaakt, niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

<
1
 
 
 
 
E-mailen
Bellen