Hygiënecodes per sector
Een hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan, opgesteld door de sector. In deze gids vindt u de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Vraag de hygiënecode op bij uw brancheorganisatie.
Overzicht door NVWA erkende hygiënecodes per sector (augustus 2015)
Akkerbouw (plantmateriaal, verwerkte producten) | |
Detailhandel | |
Dranken, wijn, horecabenodigdheden |
|
Eieren (handel, pakstations, grossiers) | |
Granen, maalderijen, peulvruchten, zaden |
|
Horeca |
|
Slachterijen, slagerijen en poeliers | |
Suiker | |
Transport en logistiek |
|
Tuinbouw (teelt, productverwerking, verkoop) | |
Vis |
|
Visafslagen |
|
Zorginstellingen | |
Zuivelverkoop (detailhandel, boerderij) |
ALLE HYGIËNECODES EN DE REGISTRATIE:
Al deze hygiënecodes hebben bepaalde registratie plicht. Denk bijvoorbeeld aan je schoonmaakplan, temperaturen van bereidingen of traceerbaarheid. Je kunt dit op papier gaan doen maar er is nu een geweldig online (APP) programma Hygiënecode Online . Deze oplossing laat dagelijks zien wat je verplichte taken en metingen zijn. Wil je eens zien en ervaren wat dit voorstel? klik hier en vraag simpel je proefaccount aan voor twee weken.